Noniin rakkaat...taalla ollaan ja pysytaan hetki. Saavuttiin perille maanatai iltana myohaan hyvin pitkan matkan jalkeen. Onneks nain rakkaan siskoni Zurichis ja ehdittiin dinnerille ennen mukavaa ja kotoisaa yota Zurichin lentokentan lattialla. Yllatys oli kun aamulla herasin viidelta tyontekijoiden mekastukseen. Lento Dar Es Salaamiin meni melko mukavasti. Pikkusen kuumoteltiin kentalla, koska meidan viisumit odottivat siella ja hetken pallistelyn jalkeen joku vaan tuli heiluttelemaan viisumeita ja kyseli is that you? Kyyti odotti kentalla ja mars matkattiin n.30 min pilkkopimeassa hyvin kuoppaisia teita pitkin ja osan matkaa pelattiin et varpaat kastuu kun kuopat olivat taynna vetta. Perille paastiin mukavaan, mutta alkeelliseen taloon ja samantien painuttiin pehkuihin...jatettiin tutustumisleikki seuraavaan paivaan. 

Nyt ollan tutstuttu meidan kylaan Tegetaan, joka on pieni kyla mutasine teineen. Jarjestolla on kolme taloa taalla ja paljon projekteja. Me asutaan yhdessa talossa kymmenen muun kanssa ja riennamme useasti 20min kavelymatkan paahan paatalolle jossa ruokaillaan, seurustellaan, juodaan, tanssitaan ja kuunnellaan afrikkalaisten bandien soittoa. Daladaloilla eli minibusseilla kuljetaan pitemmat matkat darin keskustaan ja markettiin. Daladalat on oivia..matka maksaa 20-50 senttia ja tunnelma hyvin ahdas ja kiihkea.Me ei matkusteta ruuhka aikoina, koska silloin pitaa kayttaa muskeleita paastakseen kyytiin.  Darin keskusta ja lahiymparisto vaikutta jarkevalta, eli pystytaan liikkumaan siella. Ihmisia on paljon kaikkialla ja vaikuttavat mukavilta ja vastaanottavaisilta. Lapset ovat ihan huippuja lahiymparistossa lapset vaativat yla femman tai kasinyrkin...niin suloisia tapauksia. Vapaaehtosia meidan kylassa ja jarjestossa on yli 30, suomalaisia 8. Mukava on viettaa aikaa yhdessa ja viikonloppusin tehdaan pikkuporukoissa retkia. Lauantaina lahetaan konserttiin missa kolme afrikkalaista bandia esiintyy. Musiikki merkkaa taal hillitonta tanssia ja menoa.

Tanaan oli eka tyopaiva. Klinikka on pieni ja viihtyisa. Potilaita ei tanaan ollut paljon, mutta se oli kuulema erikoista. Svahilia kaikki haluais, etta me puhuttais mutta minkasteet. Malariaa on jokapuolella ja pikkusiakin syntyy tiuhaan...synnytysta odottelen. Joka paiva klinikalla kay paljon aiteja ja lapsia neuvolassa, eli punnitaan vauvat. Kerron lisaa kun kokemuksia karttuu.

Ihanaa kesan jatkoa kaikille sateesta huolimatta...taalla muuten paistaa ja kovaa...sori

Pusuja ja haleja kaikille