Ihana viikonlopun mittainen pakomatka bangkokin miljoonista autoista ja tungoksesta. Perjantaina pakattiin reppuu rantakamat ja lähdettiin useilla eri liikennevälineillä tekemään vallan mukavaa n. 5h matkaa Koh Sametille. Aloitettiin matka kampuksen omalla bussilla, josta siirryttiin mini vaniin, joka körötteli valittuun sky train stationille. Sky trainilla päästiin bussiasemalle mistä alkoi  3h.n bussimatka venesatamaan, josta näppärästi paatilla viimein saavutettiin määränpää. Hyvää kannattaa odottaa, niin viisaat sanovat ja matkustamisen yksi lysti on juuri nuo yllätykselliset matkat kohteesta toiseen.

Saari itsessään on aika lähellä jokaisen kuvitelmaa siiaminlahden saaresta, jossa hiekka on valkoista, meri lämmin, mutta virkistävä ja aurinko paistaa kuumasti. Oli mahtava loikoilla rannalla, syödä hyvin ja käydä jopa illalla nauttimassa muutama mojito rannalla kuun loisteessa. Marko kyllä informoi, että edessä on vielä kirkkaampi vetisiä ja kauniimpia saaria, mutta tällä hetkellä itsellä ei ole vertailukohteita, joten nautin täysin rinnoin saaren tunnelmasta.

Nyt ollaan takaisin bangkokissa ja ruvetaan valmistautumaan muuttoon...Markon boksi pitää tyhjentää, kertyneitä kamoja pitää postittaa suomeen ja tehdä vielä muutama hankinta ennen ensi perjantain starttaavaa reissua, jolla on ensimmäinen päämäärä Koh Chang, mutta sen jälkeen mennään minne tunnelmat vievät.