Ollaan oltu Zanzibarilla santsaamassa jo 11pv...aivan mahtava paratiisi saari, jossa vaan kourallinen ihmisia. Talla hetkella vietetaan viimeista rantapaivaa(ilma on kylla pilvinen) Kendwassa, joka on saaren pohjoisosassa. Kendwasta todellakin loytaa sopen vain itselleen..paikka on saanyt tien vasta 2003, jota ennen kaikki ihmiset ja tavarat kuljetettiin meriteitse. Kendwassa ollaan vaan rentouduttu ja yks pv uitiin laguunissa 15.ta merikilpikonnan kanssa. Isoin ja vanhib kilppari oli 28v, mutta vasta vauva...kilpparit rupeaa lisaantymaan vasta 40v.n ja elaa n.150 vuotiaiksi..oli kiva uiskennella kilpparin selassa.

Edellisella viikolla oltiin aktiivilomalla saaren itaosassa Pajessa. Mina suoritin open water sukelluskortin ja se ei ollut mitaan helppoa. Tuntitolkulla teoriaa ja nelja open water sukellusta ja allassukellukset..kolmepaivaa vierahti siinna, mutta oli sen arvosta. Muuten heiluttiin rannalla ja paikallisissa baareissa uusien suomi tuttujen Susan ja Terhin kanssa, jotka myos tyoskentelee Artilla. Pajessa oli myos paljon Masaita, joihin tutustuttiin...keskustelut olivat hyvin mielenkiintoisia, koska masait kyselivat esim. montako lehmaa minusta pitaisi maksaa tai montako kanaa omistan tai montako aitia minulla on...saatiin nauraa paljon. Masait myos opettivat meille heidan perinteista hyppytanssia ja omituista kurkkulaulua....hauskoja nuo masait.

Huomenna suunnataan Stone Towniin ja siita alkaa kotimatka. Siis kaikille unohtaneille tiedoksi, etta palaan tiistaina iltapaivalla...ihanaa tulle kotiin.Vahiin kay paivat ennen kun loppuvat!

Pus ja hali